söndag 9 maj 2010

Värmlandsbiffar med honungs karamelliserad rödlök.

Det var vad det blev i kväll. Lite annorlunda dock. Råriven potatis i biffarna och riven rödlök, inget ägg eller ströbröd. Har för mig att man brukar ha det,men men. Det var gott iallafall. Hade kokad potatis till men det var lite halv tråkigt som kokt potatis brukar vara, nästa gång ska jag nog pressa potatisen eller någon annat skojjigt, för det blev rätt trist för enligt receptet skulle man inte ha någon sås till. Så nästa gång ska det bli någon form av potatis men inte vanlig kokt och någon sås. I kväll fick det bli en äpplechutney till.


Igår var Mille och Cvijeta här. Vi skulle grillat men vädret ville inte som vi ville så vi fick fixa det på spisen, det blev väldigt lyckat. Jag gjorde en basilika pasta med basilika, persilja, vitlök, parmesanost, feta ost, olivolja och vinäger detta blandat med snäckpasta. Vi lyckade köpa nästan likadant kött, det blev fläskkarré, det enda var färdig marinerat och på det andra gjorde jag en marinad själv med honung, vitlök, salt och peppar, olivolja och rosmarin. Det blev jätte gott! Jag la köttet i en fryspåse med marinaden sen en klämma om och lät det ligga framme och lite då och då masserade jag köttet, klämde lite så att marinaden trängde in i köttet, ett bra tips om man vill ha ett bra kött, låt det ligga några timmar framme i en påse och gå och små kläm på det lite då och då. Det blir perfekt varje gång.
Till efterrätt hade jag köpt italiensk glass med skogsbär och lite frusna blandade bär som jag sen gjorde en varm sås av genom att bara värma upp dem i en kastrull och tillsätta lite socker. Detta blev också underbart gott! Så sommrigt nu när vädret inte är så mycket sommar får man ju försöka få känslan om sommar på något sätt :)

Nu ska jag ta paus i pluggandet till i morgon, så nu ska jag läsa min bibel (elle interiör).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar